M 06 380 404 97
bonten@puurpapier.com

Puur Papier

Puur Papier is het restauratieatelier van Ria Bonten. Over wat haar drijft en haar ontwikkeling het volgende:

Fascinatie

‘Ik raakte gefascineerd door papier en boeken door mijn werk in een boekbindatelier in Rotterdam. Ik werkte daar in de jaren tachtig. Ik besloot de boekbindopleiding in Gent te gaan volgen en kort daarna de opleiding voor Boek- en Papierrestauratie in Amsterdam. Vanaf 1987 werk ik als professioneel restaurator’.

Ervaring

‘Vanaf 1987 werk ik afwisselend in dienst van archieven en musea en vanuit mijn eigen atelier. Ik werkte onder meer voor het Rotterdams Archief aan de grote collectie van affiches en voor het Utrechts Archief. Vanaf 2005 werk ik in dienst van Museum Boijmans van Beuningen. Dit museum beheert een grote en zeer uiteenlopende papiercollectie. Ik werkte aan etsen van Rembrandt, aquarellen van diverse kunstenaars en ruimtelijke werken van-, en op papier uit de moderne kunsthistorie’.

Eigen atelier

‘In de jaren ’90 en in de eerste jaren van deze eeuw werkte ik twee perioden van elk ca 4 jaar volledig vanuit eigen atelier. Voor musea, bedrijven en particulieren. Met als hoogtepunten de restauratie van een grote kaart op perkament voor het Markiezenhof in Bergen op Zoom en mijn medewerking aan de restauratie van de Goudse Cartons. Dit zijn de 16e eeuwse ontwerptekeningen, op ware grootte van de ca 20 meter hoge gebrandschilderde ramen van de Grote Kerk in Gouda. Kijk ook op referenties’.

Werk voor particulieren

Naast werk voor musea en instellingen werk ik ook graag voor particulieren. Ik heb werk gerestaureerd, klein en groot, met soms een kunstzinnige waarde en vaak ook met een persoonlijke waarde voor de opdrachtgevers. Ik restaureerde het papier van aquarel, ets of pastel en herstelde bijvoorbeeld waterschade of een beschadiging.

Puur Papier

‘Vanaf 1 september 2011 werk ik vanuit eigen atelier onder de naam Puur Papier. Ik vestigde me met mijn partner in Eindhoven.

Mijn eerste opdracht kon ik uitvoeren voor het Historisch Museum in Brielle, een instelling die ik al jaren tot mijn opdrachtgevers mag rekenen. En daar ben ik blij om want vertrouwen: daar gaat het om bij het delicate werk dat papierrestauratie is’.

Voor meer informatie kunt u het contactformulier invullen.